maanantai 17. kesäkuuta 2013

Minäkin valmistuin tänäkin keväänä

  Suomenlinnan jälkeen päästyäni kotiin tajusin että oli pakko juosta ostamaan jo nyt ruusut opelle, aamulla koulun valmistujaisia ennen en enää ehtisi. Päätimme ostaa sinisen kukkakimpun, mutta olimme hieman myöhään liikkeellä, olihan nimittäin samana viikonloppuna kaikilla ylppärijuhlat ja kimput oli jo tilattu ja tehty, nyt ei enää päivää aiemmin ja klo 19:45 illalla saanut kimppua. Joten koska meitä on 16(Oliko näin?) oppilasta luokalla ostimme niin monta sinistä ruusua kuin oppilaita oli, sininen on opemme lempi väri ja hän on aina sinisissä =)
Ehdin ostamaan ne, sitten vain viileään yösi.
Olin luvannut ystävilleni että meille saa tulla syömään käärretorttua kun valmistun, en mitään suuria juhlia pidä, se olisi vain ollut hassua. No tässä se on tai tekovaihe siitä, ensimmäinen kääretorttu käsistäni joka on gluteeniton ja laktoositon!
Koulun juhla kappelissa. Hmm.. Sitä ennen pakoilimme opettajaamme ja sniikkasimme aulaemännälle ruusut piiloon. Olimme luokan kanssa päättäneet laittautua hienoiksi, se oli niin hauskaa! Mutta minkä vuoksi? Senkö vuoksi, että istuimme pitkään juhlassa jossa oli tuhat musiikkiesitystä (muutamat tosin todella hyviä) ja kuuntelimme luokkalaisemme puheen (oli koko juhlan paras esitys!) vai minkä vuoksi? No tietenkin itsemme ja toistemme vuoksi! 
Opettajamme alkoi melkein kunnolla itkemään kun annoimme hänelle ruusut. Olimme melko iloisella päällä kaikki vaikka olihan tuo harmillinen päivä, ehkä pelottavakin siltä osin tuleeko näitä hienoja ihmisiä vielä näkemään! Nyt on vuosi opiskeltu tiiviisti HEO:ssa, juhlittu yhdessä, nautittu vapaa-ajasta yhdessä, käyty toistemme tupareissa ja vaikka mitä ja missä. Kyllä tulee tätä RTV (radio ja tv-journalismi linja) luokkaa niin kova ikävä! Voisin sanoa tähän mennessäni parhaimmaksi kouluvuodeksi jota minulla on ollut! 
Kävimme vielä puistossa istuskelemassa porukalla, kunnes kaikki alkoivat lähteä omiin suuntiinsa.

Minä suuntasin jossain vaiheessa kotiin, odottamaan vieraita ja poikaystävän näkemistä pitkästä aikaa!
Pöydässä oli myös hieman suolaista. Parvekkeella söimme lopulta, siellä oli niin mukavan viihtyisää varsinkin noin hienolla säällä!Käärretortusta tykättiin paljon, ei kuulemma maistunut gluteenittomalta, josta olin täysin samaa mieltä. Pitääpä leipoa useamminkin! :) Ja Sepiltä sain valmistujaislahjaksi ruusun, vieläpä oikein hyvän värisen! Eihän mulla mitään muuta pinkkiä ollutkaan päällä! Allu ja Johanna ja Allun äiti toivat mulle vielä muistikortin, 32GB, jonka otin heti ylppäri päivänä käyttöön kun kiersin juhlia läpi, aatelkaa mun kamera ei ole vieläkään kyennyt näyttämään kuinka monta kuvaa voin vielä ottaa, oon ottanut nyt ehkä kohta 1000 kuvaa sille kortille. Jeejee ei tila lopu kesken!

-terv. Anna =)

ps. olin niin iloinen koko päivästä, iltaa kuitenkaan mainitsematta.

4 kommenttia:

 1. Moikka!

  Millainen pääsykoe sulla oli HEO:oon? :) Mitä kaikkea kokeessa kysyttiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Sain kutsun valintakokeeseen, joka oli monivaiheinen. Täytettiin papereita, joissa oli kysymyksiä, esimerkiksi "Olet tiedoitustilaisuudessa. Mitä kysyisit Jutta Urpilaalta jos sinulla olisi yksi kysymys kysyä?" ja muita kysymyksiä, myös itsestään piti kirjoittaa.
   Sitten oli tehtävä jossa piti tutustua pariin tietyssä ajassa ja osata kertoa miksi juuri parisi olisi sopiva tälle linjalle ja toisin päin pari kertoa sinusta. Viimeinen tehtävä oli väittely neljän hengen porukassa.
   Lopussa oli opettajien kanssa vielä loppuhaastattelu.

   Jos oot hakenut niin toivottavasti onnistaa! Aivan mahtava koulu, hyvät ruoat ja opettajat hyviä! Koulussa tapahtuu myös paljon kaikkea.
   Voisin sanoa kyseistä vuotta parhaaksi kouluvuodeksi jonka olen käynyt!

   Radio- ja tv -journalismi linjalla on teoriaa ja käytännön opetusta. Teoria on melko suppea, käytäntöä on paljon enemmän, itse opin ainakin sen kautta parhainten.

   terk. Anna =)

   Poista
 2. Kiitos avusta!

  Väittely kuulostaa jännittävältä...mikä sulla oli sillon aiheena siinä? Entä mitä loppuhaastattelussa kyseltiin? :)

  Osaatko sanoa, kuinka suuri prosentti hakijoista kouluun pääsee? Oliko valintakokeessa paljon hakijoita? Kuinka suuri teidän luokka loppujen lopuks oli? :)

  Mulla on pääsykoe 6.8. ja kaikki apu tosiaan on tarpeen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais olla aiheena väittelyssä joku facebookkiin liittyvä juttu, nyt en enää tarkkaa muista. Ja loppuhaastiksessa just kyseltiin miksi haluaa tähän kouluun ja linjalle, ja piti kertoa millainen ihminen on ja vastaavaa.

   prosentteja en osaa sanoa, luultavasti linjalle haki melko paljon hakijoita. Olin ensimmäisessä valintakokeessa joka oli kesän alussa ja kesän lopulla oli toinen. Meidän valinnasta meitä taisi päästä 4 ainoastaan mutta seuraavasta valintakokeesta melkein kaikki. Lopulta meitä oli 16, kun muutama oli lopettanut vuoden aikana.

   =) hei onneea siihen valintaan tosi paljon!!

   ps. Linjan ope on aivan mahtava ja ihana ihminen!

   Poista

Kommentit: