maanantai 17. kesäkuuta 2013

Suomenlinna toukokuun lopussaSuomenlinnaan matka kävi ennen koulun loppumista. Pidimme luokan kanssa retken vielä viimeistä kertaa, tälläkertaa emme kuitenkaan suunnanneet kohti kantabaaria. Nippanappa, että ehdimme lauttaan, miksi sitä aina päätyy juoksemaan. Olipas harmaa aamu, ihan pelotti että mitä tästä päivästä tulee, Suokissa ei nimittäin ole paljon tekemistä jos pitää juoksennella paikasta toiseen pitämään suojaa sateelta. Mukaamme lähti myös kaksi ihanaa pikkukoirulia, Vilma ja Ilona. Oltuamme hetken maissa ja käytyämme Siwassa (jonka olinpaikka on muuten muuttunut), rupesi aurinko paistamaan, ihanaa! Kävimme katsomassa puolentunnin pituisen videon Suomenlinnan historiasta, se oli ihan mielenkiintoinen. Sen jälkeen olisimme käyneet tunneleita läpi, mutta niihin oli valunut aivan liian paljon vettä, joten niihin oli turha lähteä kahlaamaan.

Päätimme istuutua alas mukavalle ja rauhalliselle nurmikko kohdalle, luultavasti senkin takia oli melko rauhallista, sillä muut kiersivät meitä kaukaa. Meidän koko luokka on aina ollut sellainen että meistä lähtee ääntä ja RTV kyllä huomataan, joten mahtoivatko muut ihmiset mielummin kulkea ohi kuin istuutua viereemme (vaikkei koko luokkaa ollutkaan paikalla)... Tuli aivan mahtava päivä. Ainut mikä Helsingissä aina riivaa on merituuli, mutta hyvässä seurassa sekin välillä unohtui. =)
Istuskeltiin, juotiin, syötiin eväitä. Jutuskeltiin kuulumisia, olihan juuri monen työharjoittelu loppunut. Ja juttelimme tapamme mukaan myös kaikesta niin oudosta, ettei kukaan muista mistä puheenaiheet lähtivät.
Oli erittäin mukavaa vain olla ja pitää hauskaa, koiratkin nauttivat säästä ja kaikesta siitä huomiosta jota jokapuolelta saivat. =)


Matka jatkui taas jonkun ajan kuluttua. Vastaan tuli mitä mielenkiintoisimpia asioita, ainakin pikkukoiran silmistä katsoa, mikä tuo oli? kun katti käveli vapaana meidän ohi. Kaunista oli, tykästyin niin noihin kirsikkapuunkukkiin. Ja viimein mustakin taas pari kuvaa. Yhteensä koko päivältä otin noin 400 kuvaa, joista  nopeasti laskettuna 20 oli musta, joista 6 oli julkaisu kelpoista :D
Sitä se teettää kun aina on itse kameran takana, ihmiset jopa tottuvat siihen niin että mun täytyy aivan pyytää erikseen voisko mustakin saada jonkun kuvan.
Suomenlinnassa mulla oli äitin tekemä pitsineuletoppi päällä, toi oli siitä kiva, että melko lämmin, mutta tarpeeksi vilponen kun tuli kuuma, eli erittäin sopiva!Bar Valimo oli viimeinen pysähdys paikka ennen kotiinlähtöä. Tuo ulkoterassi oli niin ihana, ihmettelin vain miksi muut asiakkaat istuivat sisällä.. Jutuskelua taas riitti laidasta laitaan ja kun omat juomat olivat loppuneet pääsi tuolta ostamaan lisää. Itse join koko reissun aikana yhden lasin valkkaria, taisin jopa olla koko porukasta ainut viininystävä tuono kauniina päivänä Suomenlinnassa.
Innostuin myös hieman lähtemään kuvaamaan, pelkkä paikallaan itsuminen ei silloin kiinnosta, kun ympärillä näkyy kaikkea mitä ei ole aiemmin nähnyt. En ollut käynyt tuossa osassa Suomenlinnaan aiemmin, telakka ja venelaituri, kaikkea jännää! Kävin myös yllättämässä loput luokasta kun osa oli jo lähtenyt ja otin venelaiturilta heistä kuvan. En tiedä pitäisikö olla ylpeä että osasin sniikata itseni tuonne muiden huomaamatta vaiko olla hieman pettynyt ja surullinen kun kukaan ei ollut huomannut, että olin lähtenyt pöydästä... No mutta sain heistä kivan kuvan =)


Ja takaisin mantereen puolelle. Ihmisetkin olivat heränneet koloistaan kun aurinko oli näyttänyt itsensä, ihana kesä fiilis, mutta milloin se kesä viimein tulee.. sitä odottelen tässä kipeenä kun viimein ehdi tänne kirjoitella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: