maanantai 30. joulukuuta 2013

Joulu tuli ja meni


Hei kaikille. Ajattelin viimein päivitellä joulukuulumiset, sillä huomenna vietetään uudenvuoden aattoa ja ylihuomenna lähtee kuusikin kotoa. Ah tuosta kuusesta tulikin mieleen, että tässä olohuoneessa istuskellessani tuo tuoksuu vieläkin tuossa vieressä. Kuusen tuoksu on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista, joka tuo joulun tai ainakin joulun tunnelman. 
Meillä on kotona aina ollut aito kuusi, ja säikähdin tänä vuonna kun kuulin ettei tulisikaan kuusta ja samalla menin pyytämään jouluaatoksi töitä, joita en onneksi saanutkaan ja kuusikin pääsi juuri ennen aattoa paikalleen ja koristeltavaksi. Oikea kuusi sen olla pitää! Lahjoja oli tänä vuonna kuusen alla yllättävän paljon!
Ja hienoa oli sekin kuinka paljon enemmän vanhemmatkin saivat lahjoja verrattanu mun ja Idan lapsuuteen. Lahjojen antaminen on oikeasti paljon kivempaa kuin niiden saaminen. Siinä vaiheessa kun on oikeasti osannut ostaa toiselle sen Oikean, mieleisen lahjan tulee niin hyvä mieli! Kuten Iskä sai multa 12v vanhan viskipullon ja äiskä tietyt Iittalan lasit. Kummatkin häkelty.


Jouluaattoon mahtui aamusta joulurauha, joulupuuro ja rentoilua. Päivällä kävin näkemässä kaveriani joka oli aaton töissä ja menin hänen seuraksi sulkemaan saunoja. Ja viimein tuli ystäväni Katja käymään koiransa Ronjan kanssa meille käymään. Koska olimme sopineet, että Katja tulee jouluaattona meille oli pukki piilottanut Katjallekin muutaman lahjan kuusen alle.
Itse sain häneltä tummansinisen Espritin mekon, jonka jo tiesin entuudestaan. Olisin itse ostanut sen sokokselta, jätin varaukseen mutta Katja osti ja mun piti maksaa takaisin (olin tuolloin Ruotsin risteilyllä) mutta Katja ilmoittikin että en saa maksaa takaisin saan sen joululahjaksi. Ai hitsi se on ihana!


Hyvän jouluruoan ja viinin jälkeen (jota ennen oltiin heitetty Katja Vantaalle) valittelin ähkyä ja sain viimein jonkun kaverin mukaan lähtemään jouluyön messuun. Ihanaa. Olin ihan paniikissa että eikö kukaan lähdekkään. Alunperin kävin sielä äidin kanssa ja myöhemmin se muuttui kaveriporukka jutuksi. Oli ihana nähdä jouluaattona yöllä ja toivottaa joulut. Mutta kaikki ovat lähteneet niin kauas toisistaan, asuvat eri kaupungeissa ja eri kuviot ihmissuhteissa, että monen joulu ei tuonut enää tuohon samaiseen kirkkoon kuin muina jouluöinä. 


hiukset kampaukset jälkeen
Onneksi joulumieleni koheni hieman aattoa kohden ja sen aikana. Toivon todella pakkasta (-10 on ok) ja lunta!

Sitä odotellessa...

-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: