torstai 10. heinäkuuta 2014

Kahvila aamupalat


Monet ovat kyselleet kuinka paljon vaihtelee Amsterdamissa hinnat meihin verrattuna. Ensimmäisenä ja viimeisenä aamuna suuntasimme syömään aamupalaa kahvilaan, emme tienneet vielä paremmasta. Tämä ensimmäinen kahvila oli hyvin mielenkiintoinen, sen yhteydessä toimi sisustusliike. Pöytä ja tuolit oli kaikki eri paria ja myös myytävänä. Paikka oli erittäin inspiroiva, kuten koko kaupunki. Eniten ihastuin ihmisten pukeutumiseen!


Kävimme tosiaan vain kahdesti aamupalla ihan kahvilassa. Hinnat ovat samaa luokkaa kuin Suomessa, jopa kahvissa ja teessä. Joten viisaina söimme muut aamut aamupalan eri merkeissä. Toinen kahvila jossa kävimme siis viimeisen päivän aamuna oli eräällä pikkukadulla kauppakatujen varrella. Tuolloin paistoi ihanasti aamuaurinko ja päätimme istua terassilla. Ystäväni päätti aloittaa aamupalansa oluella, josta tulikin mieleen että alkoholi oli halvempaa. Ostimme neljän euron hintaiset viinipullot huoneeseen ruokakaupasta ja niitä oli mukava juoda ennen nukkumaan menoa. 

Monesti murehdin keksinkö syötävää itselleni, onnistuin aina löytämään jotain purtavaa. Kummassakin kahvilassa oli tarjolla itsetehtyä tomaatti keittoa, joten päädyin siihen. Ainakin tiesin vatsani kestävän ja oli muuten hyvää! Uskallauduin myös syömään normaalia leipää, se ei ollut vaaleaa pullaleipää vain täysjyvää ja siemeniä täynnä, oli hyvää ja aika hyvin masu kesti koko matkan! Kolmioleivätkin kaupassa oli kunnon leivistä eikä yhtä köyhiä kuin meillä. Jännitettiin pariin kertaan myös miten vatsa kestää hanavettä, mutta kestihän se, oli yhtä juomakelpoista kuin oppaissa väitettiin. 
Kannattaa siis varata ruokaan ja shoppailuun massia jos matkustaa Amsterdamiin. Hotelli ei meille paljon maksanut ja matkat taittuvat jalan. :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: