maanantai 8. syyskuuta 2014

Design Market day

Helsinki Design Week! 

Välillä olen miettienyt missä olen ollut viimeiset vuodet ja mitä kaikkea olen missannut. Tunnen taas olevani päivä päivältä lähempänä paljon enemmän sitä ihmistä, jonka kävin hukkaamassa joksikin aikaa. Olihan tuo "Tyttö, joka katseli taivaalle" aina olemassa siellä sisällä syvällä ja sama tyttö rupeaa puhkeamaan uudestaan kukkaan. 

Olen tuntenut itseni hyvin onnelliseksi viimepäivinä. Se mitä olen halunnut tehdä olen päässyt toteuttamaan. 
  • Opiskelen koulussa, jossa minä olen intoa täynnä. Odotan aina seuraavaa päivää innolla ja että pääsisi ompelukoneen ääreen. 
  • Olen muistanut antaa omaa aikaa itselleni. Lukenut kirjoja, kutonut villasukkia ja katsonut niitä hömppäsarjoja joita on ollut kunnon ikävä. Kategoriaan kuuluu myös teekuppi ja muotilehdet ja uudet innostukset. Tänä syksynä olen seurannut tiuhaan tahtiin urheilua. Go Suomi! 
  • Kamera! Olen iloinen kuinka paljon enemmän olen kuvannut tänä vuonna. Innostusta, inspiraatiota ja kauniita asioita vain vilisee silmissäni. Ihanaa. Minulla on ollut ikävä valokuvaamista. Yläasteajoilta asti olen sanonu, että kadotan ulkomaailman valokuvatessani. Osittain se pitää vieläkin paikkansa. Tuo rakas harrastus vie pois nykyhetkestä ja voi myöskin taltioida nykyhetkeä. Suurimmaksi osaksi ulkomaailman katoaminen näkyy kun lähden yksin kävelemään ja vain kuvaamaan, maailman parasta terapiaa! Pitää olla omia tärkeitä asioita!
  • Ystävät ja kaverit. Ihana ja välillä vaikea alue. Hassua kuinka iänmyötä oikeasti huomaa keitä ne tosifrendit on jotka ovat rinnalla. Olen iloinen kuinka hyvässä kivassa porukassa saan olla ja jakaa yhdessä asioita. Hienoa kuinka olemme onnistuneet luomaan paljon kaikkea erilaista yhteistä tekemistä ja todellakin nautin siitä! Olen myös iloinen siitä kuinka laaja ystäväpiirini on taikka se kuinka paljon tunnen ihmisiä ympäriinsä. Toisinaan harmittaa ettei aina tule ehdittyä nähdä kaikkia pitkään aikaan. Onneksi useimmiten jälleennäkeminen on kuitenkin niin parasta ettei haittaa vaikkei hetkeen olisi nähnytkään!
Muutamat Minna Parikan kengät myynnissä

Voisin varmasti listata asioita loputtomiin joista iloitsen. Hieman yritin että olisin sivuuttanut minulle tärkeillä asioilla myös aihetta josta halusin jakaa fiiliksiäni. Tosiaan tällähetkellä on käynnissä Helsinki Design Week ja jeeee olen innoissani! Viimepäivät ovat olleet minulla taiteen täyteisiä. Toissapäivänä oli ihmeellinen Kiasma ja tänään vuorossa muuta. 

Sovimme äitini kanssa tärskyt työpaikalleni, jossa oli pieni härdelli meneillään, joten minulla kesti hetki päästä lähtemään töistä. Olen töissä Jätkäsaaressa ja olin aamulla soittanut mammalle ja kysynyt miten olisi jos mentäisiin kiertämään Kaapelitehdasta, siellä on Design Market! Kulttuuri ja liikuntahullu mammani oli jo pyöräillyt aamusta muutamat näyttelyt läpi joten Design Market sopi hänen päivään kuin nenä päähän.
Kävelimme Jätkäsaaresta Ruoholahteen vaikka olisin voinut ajaa tuon matkan autollakin, mutta miksi olisin, todella lyhyt matka, aivan vieressä ja ihana sää ja äiti tytär aikaa. Siihen aikaan tosiaan sisältyi pitkiä syvällisiä mietteitä ja hyvin pitkäksi venynyt kuvaustuokio... (u know).


Nämä väen täyteiset tilaisuudet ovat niin mielenkiintoisia. Tämä halli täynnä taidetta oli kuin koulun ruokatunti, mutta suuremmassa ja voimakkaammassa mittakaavassa. Suurin osa puolentunnin safkiksesta seison jonossa odottamassa pääsyä ruokatiskille ja samalla tutkiskelemassa ihmisiä. Ah, kuinka inspiroivia kaikki voivatkaan olla. Koulussamme on tosiaan vaatetusompelijan (jossa itse olen), vaatturin, modistin ja sisustussuunnittelun oppilaita, eli mikä mielenkiintoisin läjä eriskummallisia ja taiteellisia ihmisiä. Samoin kirpputoreilla kuin tällä Design Marketilla näki niin monenlaista tallaajaa. Muutaman todella coolin pukeutumis idean yritän kaivaa syvälle korvantaakse ettei vain unohdu!
Ihmisten lisäksihän paikanpäällä oli se oleellinen miksi sinne nämä tyylitietoiset ja designista kiinnostuneet ihmiset ovat vaivautuneet paikan päälle. Design.

Tunnistatko Irene Häggkvistin laukun? Minä huomasin sen jo kaukaa. Tehty poronnahkasta ja puusta. Olikohan tuo juuri se versio joka on kaikissa muotilehdissäkin vilissyt...hmm Siinä jollekkin uniikki kappale. 


Ihmiset ovat varmasti tulleet paikanpäälle monista eri lähtökohdista. Toiset huvikseen kiertämään, toiset etsimään jotain tiettyä ja kolmannet vaikka tekemään löytöjä, like I did!
Kojuja oli monenlaisia. Mattoja, koruja, eläin hahmollisia tuoleja, tuplakorko kenkiä, riippukeinuja. yms. lista on kuin loputon. Kuulun näihin ihmisiin jotka haluavat nähdä kaiken, en halua jäädä mistään paitsi. Kolusin siis joka kulman. Erityisesti keskitin kuitenkin huomioni vaatteisiin ja asusteisiin.
Löysin itselleni uusia merkkejä ja myöskin tunnistin jo tuttuja. R/Hn toimipisteellä käväisin pyörähtämässä, vieläkään en osannut päättää haluanko heidän coolit korvikset. En edes muista niiden tarkkaa nimeä, näyttää vuoren huipuilta! Noh, ehkä piipahdan heidän liikkeessään sitten ostamassa kun ajatus on tarpeeksi muhinut mielessä, kerrankin olisi harkittu sijoitus! Tapasin myös entisen luokkalaiseni Helsinki Design Schoolista joka on R/H:lla tällähetkellä harjoittelussa, hänellä oli työaika loppunut niin ehdimme rupatella ja kertoi myös aikovansa kiertää markettia läpi.Itselleni aivan uusia mielenkiintoisia brändejä tuli muutama lisä listaan. Valitettavasti en ottanut yhdestäkään kuvia, keräsin jonkin verran tietoa juttelemalla. Ensimmäinen löytö, jolta meinasin jo paikanpäällä ostaa puuvilla paidan on nimeltään Kike Rigu. Kuinka suloinen nimi. Kike Rigun vaatteet olivat mielenkiintoisia. Paidassa jonka ajattelin ostaa oli eriskummallisia eripäin olevia hyvin yksinkertaisen näköisiä silmiä harmaalla pohjalla. Hyvin graaffinen vaatemerkki. Moni voisi kuvitella ettei aivan juuri sitä minua nuo printit, mutta nämä jotenkin nappasivat! Voisinkohan minä yllättää... Oli mallistossa myöskin hyvin omannäköinen kuosikin. Tuosta linkistä pääsette näkemään heidän nettisivunsa ja höyheniä. Nuo höyhenet, niin oikeella kankaalla ja tuossa harmaan sävyissä kolahti minuun ja kovasti. Pitääpä pistäytyä heidän kaupassaan Aleksis Kiven kadulla!

Toisena törmäsin hyvin mielenkiintoisiin korvakoruihin, jotka oli tehty puusta ja kuvasivat timantteja! Hypistelin melko pitkään korvikset käsissäni, hyvin kauniit! Uhana Design osui korujen merkiksi ja aloin hieman puhelimellani googlailemaan. Aluksi ajattelin, että kyseessä on vain korumerkki, mutta kävikin ilmi muuta. Kyseessä on vaatteita ja asusteita myyvä merkki! Hienoa on, että Uhana Design teettää tuotteensa suomessa ja kantavat tastuun ympäristöstään.Vaikka ilmeeni vaikuttaakin hyvin kaukaiselta ja poissaolevalta, on tuollahetkellä hyppysissäni kuitenki se löytö jota tultiin etsimään. Viimeinen minulle aivan uusi designeri oli Muka va. Olin jo hieman kuumissani ihmisjoukon keskellä ja kiertänyt viimein hallin, ajattelin happihyppelyä mutta muistin että minulle oltiin mainittu yläkerrasta. Onneksi, ONNEKSI, viisas minäni astuu aina välillä oikealla hetkellä esille. Yläkerta ei vaikuttanut kovin mielenkiintoiselta, voi olla että kävin vain osan siitä, mutta perällä minä pysähdyin. Vaatteita ja jotain minä mielyttää silmääni juuri oikealla tavalla. Pöytä notkui pantoja, pipoja, turbaaneja. Ohh. Muistatteko kun muokkasin omasta valkoisesta pipostani turbaanin, koska halusin sellaisen, mutten ollut löytänyt mistään oikeanlaista. Nyt löytyi juuri se oikea merkki. Ihastuin noihin Muka van päähinäisiin. Sovittelin onnissani rusetillista hiuspantaa ja tiesin jo ennen päähän laittamista että se tulisi istumaan tähän päähän. Kyllä, sitä mieltä olivat tytötkin tiskin takana, kuulemma sopii älyttömän hyvin hiustenväriini. Esimakua voi käydä vilkaisemassa instagram sivultani.

Lähdettyäni onnellisena tuon yhden ostoksen kanssa mietiskelin kuinka hienoa on, että tällaisia tilaisuuksia järkestetään. Tämäkin merkki omistaa liikkeen Tampereella ja nyt saavat lisää asiakaskuntaa täältäkin päin, tai ainakin tämän tytön! Sopiva paikka luoda suhteita ja saada näkyvyyttä.

Jos uskaltaisin unelmoida..... joku päivä ehkä pala minuakin on tuolla esillä ja myytävänä. Cool!


Design täyteisin terkuin, Anna


1 kommentti:

Kommentit: