keskiviikko 29. lokakuuta 2014

"josta löytyy turkista..."
Viime vuonna opiskelin Helsinki Design Schoolissa muotisuunnittelua. Opiskelemista lähdin jatkamaan ompelun puolelle ja tällähetkellä ripeästi etenevät vaatetusompelijan opinnot.
Tuotesuunnittelun tunneilla olen päässyt kuitenkin palaamaan suunnittelun aikaan.

Meille opetetaan yhtälailla piirtämään ihmisen oikeita mittasuhteita kuten myös muotipiirtämistä. Suurimman kiitoksen haluisin sanoa tasokuvista, teknillisistä piirroksista. Edellisen koulun pohjalta en päässyt selvyyteen kuinka niitä olisi oikeiaoppisesti piirrettävä ja mitä asioita otettava huomioon. Ei siis ihme etten keväällä ennakkotehtävissäkään niitä täysin osannut. Nytkin pitäisi vain jaksaa piirtää ja piirtää niin taidot karttuisivat ja pysyisivät yllä.
Toinen minulle uudempi asia on materiaalin piirtäminen. Vaikka meillä olikin siitä edellisessä koulussa opetusta, ei minulle selvinnyt tekniikoita joiden avulla erilaisia materiaaleja sai kuvattua esimerkiksi vain puuvärillä. Tänään opettelimme erilaisten materiaalien piirtämistä ja työn alla olisi saada tuotesuunnittelun tunneilla aikaiseksi paperille 5 asun minimallisto josta löytyy turkista, villakangasta, farkkua, pitsiä ja neulosta.
Parhainten oppii kuulema itselleen parhaimman tekniikan vain kokeilemalla monella eri tavalla ja eri välineillä. Joillekkin vesiväreillä maalailu on luontavaa, toiselle puuvärit ja jollekkin tussit.
Jos oma jaksaminen vapaa-ajalla ei olisi tapissa haluisin kovasti piirtää ja vaikka ommella. Aina ei intensiivisten koulupäivien jälkeen enää jaksa.
Ah mutta odotan jo seuraavia oppitunteja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: