keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ruotsinlaivalta

Hieman jännitti mitä tästä matkasta oikein tulee. Muistan vuosi sitten myös nähneeni painajaisia laivalle lähdöstä, viimeksi unessa jouduin lähteä kavereita hakemaan Katajanokalta kun olivat erehtyneet terminaalista, onneksi nämä on vain unia! Hetkellisiä kauhukuvia kuitenkin juolahti mieleeni matkan aikana. 

Vuosi sitten lähdimme myös marraskuussa ruotsin risteilylle, nyt samoin. Vuosi sitten yhdellä ystävällä katosi laukku ensimmäisen illan aikana, sitä etsittiin paniikissa kissojen ja koirien kanssa, tämä sama tapahtui tänäkin vuonna juuri menomatka iltana. Huh mikä säikähdys, tälläkertaa ensin etsittiin ihmistä ja sitten tiedettiin että täytyy etsiä laukkua. Kuten vuosi sitten, luotto ihmiskuntaan ei ole vieläkään mennyt, laukku löytyi, se oltiin pelastettu baaritiskin taakse! 


Seuraavana täytyi kohdata Tukholma. Tälläkertaa onnistuin pääsemään aamupalalle ja ei ollut huomattavasti samanlainen olo kuin vuosi sitten. Se krapula silloin ei meinaa millään pyyhkiytyä muistista, joten tämä ei ollut mitään. Toisin kuin muilla saattoi olla...
Metrolla ytimeen, kaupoissa pyörimistä, ulkoilmassa kävelyä ja vanhan kaupungin kuvaamista.

Buffetti oli jo nähty menomatkalla, joten emme halunneet katsastaa sitä enää uudestaan, vaan halusimme käyttää buffet aterian hinnan johonkin ravintolaan. Ja tyttöjen teki mieli pihviä. Selkeä valinta oli laivan perällä oleva El Capitan. Härkä oli mainiota, Argentiinalainen punkku aivan kohtalaista, tunnelma ihanaa ja jälkiruoka (jäätelöpannacotta + macaron) suli suussa!  

Mukavasti ja rennosti alkanut paluumatka piti sisällään leipäilyä, shoppailua, ja iltaan valmistautumista. Itselleni ostin melko vähän mitään, mutta kummipojalle, siskolle ja ystävälle kylläkin. Jännittävintä paluumatkasta teki pelko viimevuoden asioiden toistuvuudesta. Kun edellisenä päivänä oli myös hukkunut laukku tämä enteili paluu matkalle pahaa. Kuitenkin kaikki sujui siihen nähden hyvin ettei tullut toistettua enempää vanhaa kaavaa. Tänä vuonna kukaan ystävä ei nukkunut yötä laivaputkassa, hienoa! Tästä ei siis tullutkaat täysin perinnettä. 
Ilta jatkui hyvin, jos riitoja ja vastaavia ei lasketa. Löysin uusia ystäviä, join halpoja juomia, ystävät kuvaili kaikkien sekoilua gopro -kameralla, tanssimme baarin kiinnimenoon (suomenaikaa klo5) ja lähdinpä vielä jatkoillekin kun muut frendit painuivat nukkumaan, kotona odotti vasta nukkuminen. 

Jos jotain opittavaa jäi mieleen...... niin ainakin ettei kumpaakin suuntaan välttämättä kannata ottaa buffaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: