perjantai 20. helmikuuta 2015

Berliini - TalvilomaTerveisiä Berliinistä, nyt olen palannut Suomenmaalle. Ystäväni sanoi minulle ennen matkaa, että "Et ole käynyt Saksassa jos et juo siellä olutta". Monet tietävätkin, että en ole juonut olutta muutamaan vuoteen vaikka voisinhan juoda gluteenitonta. Ennen rakastin olutta hyvin paljon, ja ruokavalion muutoksen yhteydessä luovuin siitäkin kuten kahvista. Tämä olikin melko houkutusten täyteinen matka, jopa enemmän houkutti kahvi kuin olut, ja kahviinhan retkahdinkin moneen otteeseen.
Matkustin perheeni kanssa, joten luvassa oli historiaa, ruokaa ja erimielisyyksiä. Kuitenkin ehjin nahoin pääsimme kotiin ja loppupeleissä kaikille jäi matkasta melko hyvä maku suuhun. 
Omat lempparit olivat Brandenburgerin tori, aurinkoiset säät, huippu hieno jäätelöbaari, ruoka ylipäätään, seikkaileminen junilla, historiallinen museo, shoppailu ja lopulta kangaskauppa! 
Kyllä, löysin etsimäni viimeisenä päivänä. Kangaskauppa sijaitsi melko kaukana ja sisälle pääsy tuotti ongelmaa. Onneksi minulla oli oma tulkki/matkaopas mukana. Löysimme itsemme tuohon mielenkiintoiseen rakennukseen, josta hissillä piti päästä oikeaan kerrokseen ja löytää oikealle ovelle. Sisällä oli vaikka minkä moisia pakkoja kankaita ja asiakkaat vaikuttivat saksalaisilta muotialan opiskelijoilta, ostivat monia metrejä kankaita. Kaupassa toimi myös kangaan painanta/värjäntä. Hyvin mielenkiintoinen paikka. Se mikä jäi päälimmäiseksi mieleen oli, että tuonne ei voi lähteä ilman kielen osaamista. Kukaan ei asioinut kanssani englanniksi, paitsi ehkä respatyttö (nuoremmat osaavat eng). Joten saksaa puhuvat vanhempani oli tässä oikein hyvä apu! 

Ja kuten viimeisestä kuvasta huomaa niin houkutus vei minut maistamaan sitä oluttakin, viimeisenä päivänä lentokentällä. Mutta voin sanoa, että olen käynyt Saksassa! 


Anna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: