keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Glutenfree breakfast timeTerve! Sanoisin mielummin hyvää huomenta, koska itse istun vielä yöpaita päällä tässä kirjoittelemassa. Tätä se loma teettää, valvomista ja pitkään nukkumista, toivottavasti saisin kuitenkin hoidettua asioita!
Aamupala on päivän tärkein ateria! Näin sanotaan, mutta olen myös todennut sille perää! Oma kroppani ei kestä jos en saa tietyin väliajoin ruokaa. Pari vuotta on ollut vaikeuksia pienten aterioiden kanssa, kun vaihdoin ruokavalion. Syön pääsääntöisesti gluteenitonta ja laktoositonta, tietyt vihannekset ja hedelmät eivät sovi vatsalle ja kahvinkin jouduin lopettamaan (pari kertaa kuussa herkuttelen kahvilla). Aamupalat, välipalat ja iltapalat ovat vaikeimpia keksiä. Pääruoaksi voin kuitenkin syödä melko montaa ainesosaa.
Käydessäni Mikkelissä sukuloimassa viikonloppuna huomasin, että kaupoista löytyy paljon enemmä gluteenittomia valintoja kuin täältä meidän pääkaupungista. Innoissani tutkin hyllyt läpi, onki minulla näin paljon valinnan varaa! Olisin kylmäkaapista ostanut tortillalätyt mutta tajusin etten saa pidettyä niitä kylmässä Helsinkiin asti. Löysin kuitenkin muuta erilaista mitä en ole päässyt pitkään aikaan syömään! Gluteeniton croissantti! (merkiltään: Consenza gluten free)
Kaapit olivat aamulla sen verran tyhjät joten onneksi olin ostanut näitä. Tietenkään ei vedä vertoja oikeille croissanteille mutta parempi kuin ei mitään! Ainiin en saisi kuulemma mielellään syödä omenaakaan, mutta niin pitkään kun huomaan että vatsani sietää joitan ruokia en halua alkaa luopua kaikesta. Jokaisella on kuitenkin oma vatsansa, eiköhän nekin siedä eritavalla eri ruokia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: