maanantai 27. heinäkuuta 2015

Lamppuja ja pintoja - Asuntomessupäivä


Huhhuh kuvapläsäys tältä päivältä saapuu nyt!
Olin jo aikaa sitten saanut vanhempieni kummilapselta kutsun asuntomessuille ja vapaapäivien ansiosta löytyi sopivasti aikaa, mukaan innostui äitini ja siskoni. Sopiva päiväreissu Vantaalle Kivistöön ruksitti listaltani myös Kehäratamatkan! Nämä olivat ensimmäiset asuntomessuni, enkä todellakaan tiennyt mitä odottaa! Ystävät kyselivätkin olenko aikeissa ostoksille taikka rakennuttaa oman talon. En valitettavasti ole vielä siinä elämäntilanteessa, joten messumeininki oli puhtaasti ratkaisujen ja materiaalien tutkiskelua, sisustusideoiden metsästystä ja päivästä nauttimista. 
   
Silmään pisti heti tuo vanha Singer pöytä!  
Käsittääkseni messuilla tulisi huomata kauden trendit! Vaikken rakentamisesta ymmärrä yhtään, jäi päälimmäiseksi mieleen ekologisuus, tavaroissa, materiaaleissa ja rakennusrakaisuissa. Eräs asunto kuivasi itse itsensä! 

Asunnot olivat suurimmaksi osaksi melko sokkeloisia, mutta melkein jokaisessa toistui avotilat kuten keittiö/ruokahuone/olohuone yhdistelmä. Välillä ihmetytti turhat neliöt, tilaa tuntui toisinaan olevan liikaa. Kylpyhuoneet olivat melko yhteneviä, monesta löytyi amme, mutta sitä ihmettelin kuinka saunakiukaat näyttivät vaarallisilta liiankin monessa saunassa. Kerran olen itse huonon tasapainon vuoksi kompuroinut saunassa, joten turvallisuusseikat osuu heti sen jälkeen silmään!   

Huomasin sisustuksessa kiinnittäväni paljon huomiota lamppuihin ja pintoihin! Lamppuja oli paljon erilaisia, yhtänäistä oli roikkuvuus. Todella harvassa huoneessa oli kattoa myötäilevä lamppu. Lattiat erilaista parkettia, laattaa ja laminaattia, hyvin kauniita pintoja. Ja mikä eniten minua viehätti oli pöytien ja tasojen pinnat. Uusvanhaa, käsiteltyjä tasoja, aivain kuin vanhaa puulankkua mutta loppupöytä jatkui erilaisena. Ah kelpaa, tykkään sekoittaa vanhaa ja uutta! Täytyypi varmaan tutustua puuseppiin jotta joku päivä saisi haluamansa ruokapöydän! 

Jos vapaapäiväksi ei keksi tekemistä voipi testata uuden Kehäradan ja käväistä asuntomessuilla, ainakin omalla kohdalla päivä meni niin rattoisasti kaikkea mielenkiintoista tutkien! 


Ihastuin tuohon Vepsäläisen arkkuun! 

Hauska kynttilänjalka!
Miten tuo valaisee noin alhaalta?!
-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: