tiistai 17. toukokuuta 2016

Liikuntamotivaatiota?

En ole koskaa ollut mikään sporttisin tapaus. Nuorena jaksoin vielä liikkua jonkin verran. Kerran viikossa sulkapalloa, joskus lenkkiä ja koululiikunta. Lemppari laji pesäpallo, tietenkin!
Selkäleikkauksen jälkeen aloin varomaan hyvin paljon. Olin pitkällä sairaslomalla ja liikuntakielolla, sen jälkeen taisi jäädä tietynlainen ´pelko´liikkua, jännitin etten vain tekisi mitään virheliikettä.

Koululiikunnat loppuivat koulujen myötä ja oma monen vuoden takainen kynnys urheiluun taisi vain kasvaa. Muutama kuukaus sitten otin viimein niskasta kiinni ja kävin ilmottautumassa salille. Olin juuri se henkilö joka aina valitti "ettei sali ole mun juttu", enkä ollut edes kunnolla kokeillut. Lopulta en jaksanut kuunnella enää itseäni ja täytyyhän sitä kokeilla jotta voi sanoa mielipiteen. Salilla oli todella kivaa! Hyvä ystävä ohjeisti minua kuinka asiat toimi ja miten teen liikkeet oikeaoppisesti laitteissa.

Nyt voin myöntää, että koulun viimeiset viikot, työpäivät ja pääsykoestressi ovat vieneet minusta voimat. Olen ollut ihan poikki ja kunnon possu viimeajat. En ole jaksanut päivän päätteeksi tehdä ruokaa, pyykin pesun olen jättänyt viimeiseen asti, tiskivuori on kasvanut yli, olen ollut ihan poikki.
 
Nyt haluaisin oppia löytämään rutiinin liikkumiseen. Yhdessä vaiheessa uskoinkin hetken sen löytäneen. Kävin salilla, lenkillä ja jumppasin kotona. Toivotaan etten ole ihan toivoton tapaus loppupeleissä ja se motivaatio taas löytyisi. Vaikka valittaisin ettei ole ollut aikaa liikkua, miltä on siis viimeajat tuntunut niin aivan varmasti sitä aikaa olisi löytynyt jostain kohtaa kuitenkin! Mitään vinkkejä motivaation ettimiseen?

Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: