sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Ateenan reissu

Ennen kuin siirrytään uusimpaan matkakohteeseen olisi ehkä korkea aika vilauttaa muutama kuva ja juttu Ateenasta. Kävin siellä luokkakavereideni kanssa viikon matkalla talviloman aikaan, lähdimme sopivasti Lahdesta MM -kisojen jaloista! 

Lentomme välilaskulla Kiovassa ja oli aika hauskaa nähdä myös Ukrainaa. Olin jänittynyt alkuun matkustamisesta ekaa kertaa Ukraina Airlinellä, mutta kaikki hoitui ongelmitta ja hyvin! Saavuimme illalla ja pääsimme heti seuraavana aamuna nauttimaan aurinkoisesta kattohuone parvekkeestamme. Olimme taas oikein mielenkiintoinen näky kaduilla. Paljon kyseltiin mistä oltiin kotoisin ja mitä oikeen teemme Ateenassa. Kuka turisti matkustaa kreikkaan helmi-maaliskuussa? Noh saimme lennot ja yöpymisen halvalla ja sää oli kuin kesä suomessa, joten miksipä ei! Ei siinä sen enempää selittelemään. 

Olin matkalla kuuden valokuvaus opiskelijan ja yhden graaffisen opiskelijan kanssa, joten kamerat olivat pääsääntöisesti mukana kaikkialla, mikä oli oikein kivaa etten ollut ainut jolla on kamera (kuten omassa kaveriporukassa yleensä). Seikkailimme metrolla kaupungin osista toisiin, ostimme marketeista ruoat ja teimme safkaa kämpillä, kävimme katsomassa maisemia ja illalla söimme ulkosalla ja tapasimme paikallisia nuoria jotka opettivat Ateenan tavoille ja kuinka ouzoa oikeaoppisesti juodaan. 

Jossain kohtaa matkaa iso 8 hengenporukkamme alkoi tehdä pienemmissä porukoissa juttuja jotta kaikki pääsi tekemään mitä halusi. Itse olin halunnut päästä näkemään Acropolisin alueen läheltä ja osuikin kunnon aurinkopäivä kun sain seuraa lähtemään sinne. Valitettavasti tuona päivänä ei metro kulkenut niin kävelimme koko matkan. Mutta se ei haitannut! Matkalla kävimme taidegalleriassa, ulkoilma torilla ja löysimme hienoja katuja ja liikkeitä. Iloksemme opiskelijakortilla pääsi Acrolopille ilmaiseksi ja myöskin Acropolis museoon! Ja lippu sisälsi 5 päivää, jotta varmasti ehtisi nähdä mahdollisimman paljon! (suosittelen ainakin yhdeksi päiväksi käydä katsomassa mistä Ateenan demokratia ja moni asia on saanut alkunsa, historia ja se arkkitehtuuri!) 

PS. Ruoka-aine allergisille ja erikoisruokavaliosille ehdotan kärsivällisyyttä tässä kaupungissa ja marketeissa käymistä. Kaikissa ravintoloissa ei tiedetä sanaa vegaani tai gluteeniton


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: